Головна » 2015 » Квітень » 23 » Міні-город - альтернатива овочевій грядці
12:24
Міні-город - альтернатива овочевій грядці

Вирощування овочів - це велике задоволення і впевнений шлях до здорової їжі. Для багатьох з нас одного бажання посадити город може бути недостатньо. В умовах міста приватний сад навіть у дві - три сотки вважається розкішним. Якщо у вас не вистачає місця для городу, або ділянка непридатна для вирощування овочів, є можливість навіть для "білоручки" одержати свіжі, поживні та екологічно чисті домашні овочі чи зелень у контейнерах. На будь-якому сонячному місці: підвіконні чи балконі, терасі, ганку, внутрішньому дворику, на даху або біля порога буде досить місця для продуктивного міні - городу.
Переваги міні-города
. Вирощування рослин у контейнерах надає кілька переваг, які недоступні для постійних насаджень в ґрунті. Вам не потрібно ділянка орної землі для вирощування свіжих овочів. Не потрібно перекопувати або орати землю. Ви можете доглядати свій город навіть в домашніх тапках. Контейнерне вирощування рослин у горщиках, кошиках, ящиках або бочках, дозволяє вирощувати рослини практично в будь якому місці, де є достатньо сонця. Є можливість навіть використати вертикальні стіни. Контейнерні городи мобільні, вони можуть переміщатися з одного місця в інше, щоб скористатися зміною погоди. Це особливо зручно, коли прогнозуються заморозки, на час яких можна просто переставити контейнери в затишне місце. Вони ідеально підходять для всіх людей: дітей, людей з фізичними вадами, початківцям і досвідченим городникам та зайнятим людям. Практично не виникне проблем в майбутніх городників з бур'янами, грунтовими хворобами, шкідниками. Кращий контроль за умовами вирощування (вода, тепло і сонячне світло, поживні елементи) підвищить врожайність порівняно з традиційним городом. Одже, якщо вас зацікавила дана стаття і ви бажаєте дізнатися більше про цей незвичайно корисний міні-город, радимо звернутися до нашої книгозбірні у відділ інформації та документів виробничої тематики (3-й поверх) РОУНБ.

Внукова С. Большие перспективы маленького огорода / С. Внукова // Огородник. – 2015. - № 3. – С. 8-10.

Підготувала: Люльчук Г. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 548 | Додав: Bibliograf | Теги: зелень , овочі , грунт , рослини , вирощування , міні–город , контейнери | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]