Міла Іванцова. Живі книги - 1 Лютого 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Лютий » 1 » Міла Іванцова. Живі книги
17:38
Міла Іванцова. Живі книги

Іванцова М. Живі книги: роман / передм. О. Хвостової. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2013. - 320 с.
Чи ви коли-небудь читали іншу людину, як книжку? Вслухаючись у тембр голосу, відзначаючи родзинки мовлення, ловлячи сленгові чи словниково-літера­турні словечка, вдивляючись у рухи й вивчаючи жес­ти, намагаючись зрозуміти, що за ними ховається, що там, на іншому боці видимого, у глибині душі... Чи ви колись слухали іншого, як себе самого? Чи в істо­ріях сторонніх людей ловили за хвостики золотих ри­бок своїх мрій і акул переживань? Якщо з вами тако­го досі не траплялося, ласкаво просимо до світу Живих книг, відкритого Мілою Іванцовою.

Утім, це не фентезі, усе цілком реалістично, хоч і не без містики. Міла Іванцова в новому романі залиша­ється вірною собі, своїм героям і, звісно, читачам: во­на спостерігає за типовими героями в нетиповій ситуації. В одній із київських книгарень-кав'ярень за­початковано незвичайну акцію «Живі книги». Суть її полягає в тому, що відвідувачам пропонують розпо­вісти будь-яку свою історію, записавшись Книгою, або послухати чиюсь розповідь, ставши Читачем. Не­зрячий військовий у відставці, загадкова письменни­ця та юна адміністраторка салону краси мали свої причини назватися Читачами. Вони шукали хто роз­ради, хто творчого імпульсу, хто життєвої науки, а знайшли... Як завжди це буває, читач знаходить у книжці значно більше, ніж шукає або очікує.
Як зазначає сама авторка,
сторія про «Живі книги», задум якої несподівано впав на мене і взяв у творчий полон, не була б написана такою, якою вона є, якби не щирість і відкритість багатьох людей, що поділилися зі мною своїми власними історіями. Я твердо переконана, що Книг у світі набагато більше, ніж людей на Землі, і переважна більшість із них — не написані. Адже кожна людина — то роман, сага або збірка оповідань, які чекають на свого небайдужого Читача. На жаль, не всі мої задуми ввійшли в книгу, яку ви тримаєте в руках, бо тема Живих Книг безмежна".
Підготувала: Тихова О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 230 | Додав: читалка | Рейтинг: 3.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]