Головна » 2017 » Лютий » 2 » МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ
13:08
МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ

Організація може вижити тільки тоді,

коли нею управляють компетентні люди,

що відповідально ставлять до своєї роботи

Пітер Друкер

Кожушко Л. Ф. Менеджмент організацій: теорія та практика. Навч. посіб. / Л. Ф. Кожушко,Т. О. Кузнецова. – Рівне : НУВГП, 2016. – 396 с.

В умовах ринкової економіки досягнення успіху в конкурентній боротьбі залежить від якості управління, а ефективне вирішення стратегічних, тактичних і оперативних завдань, підприємства потребує залучення висококваліфікованих спеціалістів. Оперативна адаптація підприємства до змін бізнес-середовища можлива на базі професіоналізації управління, що передбачає, насамперед, необхідність підготовки та перепідготовки кадрів, які здатні реалізувати сучасні підходи в менеджменті .

Сучасний менеджмент – це тисячі можливих варіантів управлінських рішень. Управлінські рішення, які використовуються на одному підприємстві і добре себе зарекомендували, можуть виявитися марним та небезпечним для інших підприємств. Тому, багатоваріантність рішень, гнучкість і неорденарнісь господарських комбінацій, унікальний характер кожного прийнятого рішення ситуації є основою в управлінні. Ринок характеризується постійним прагненням до підвищення ефективності виробництва, припускає прийняття рішень тим, хто несе відповідальність за кінцевий результат діяльності підприємстваі його підрозділів.

Навчальний посібник містить основні теоретичні аспекти менеджменту організацій різних форм власності. Викладено кейс-задачі, ділові ігри та проблемні ситуації орієнтовані на розкриття творчого потенціалу особистостості у бізнесі та формуванні її професійної компетентності, що дозволить  розвивати у студентів досліднецькі, комунікативні та творчі навички і вміння працювати в команді. Спрямованість посібника на практичні аспекти менеджменту та використання інтеративних форм навчання робить його цінним як для студентів, так і для менеджерів різних рівнів управляння.

Видання призначено для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності «Менеджмент організацій і адміністрування».

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 109 | Додав: texnik | Теги: управління , ринкова економіка , менеджмент організацій , менеджмент | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]