Головна » 2017 » Січень » 25 » МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ
13:29
МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ

Назарчук Т. В. Менеджмент організацій: навч. посіб. / Т. В. Назарчук, О. М. Косіюк. – К. : «Центр учбов. л-ри», 2016. – 560 с.

Останнім часом спостерігається справжній вибух інтересу до удосконалення існуючих схем, моделей та підходів до ведення бізнесу. Насамперед це пов’язано із певною кризою традиційних, сформаваних у минулому організацій, які за нових умов: глобалізації, зростаючих масштабів бізнесу, ускладнення зв»язків, інформатизації та нових економічних та політичних задач вже не задовольняють сучасним вимогам і стають тягарем для власників, керівників, працівників тощо. Все більше керівників на власному прикладі переконуються у необхідності пошуку нових стимулів та напрямків розвитку організацій. Однак, однією з основних проблем є нездатність багатьох організацій адаптуватися до роботи у нових економічних умовах. Багатьма керівниками усвідомлюється і те, що не можна продовжувати розвиток у рамках старої структури, злегка її «усучаснивши» шляхом «маскування» проблем.

Нові умови вимагають нових підходів до управління: на перший план виходять ринкові критерії ефективності, постійні у зовнішньому середовищі змушують організації розробляти більш складні системи управління, застосовувати різноманітні інструменти – бенчмаркінг, реінжиніринг, функціонально-вартсний аналіз, удосконалювати організаційну структуру управління тощо.

На основі опрацювання значного обсягу інформаційних та літературних джерел у стислій формі викладені теоретичні і практичні аспекти сучасного менеджменту організацій. Посібник сформований відповідно до навчальної програми викладення дисципліни «Менеджмент організацій» та Галузевого стандарту підготовки спеціалістів і магістрів за спеціальністю «Менеджмент організацій і адміністрування».

Навчальний посібник призначений широкому колу читачів незалежно від сфери їх діяльності, форм власності і структури організації, в якій вони працюють. Також, він буде корисним студентам, викладачам, підприємцям, менеджерам, керівникам організаій тощо.

Ознайомитись з виданням Ви можете у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 101 | Додав: texnik | Теги: реінжиніринг , організації , бенчмаркінг , менеджмент | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]