Головна » 2016 » Серпень » 11 » МЕХАНІКА ҐРУНТІВ
10:54
МЕХАНІКА ҐРУНТІВ

Федорчук Г.Ф. Механіка ґрунтів. Лабораторний практикум : навч. посіб. /  Г. Ф. Федорчук, М. О. Фурсович, О. В. Жеребятьєв. – 2-ге вид. - Рівне : НУВГП, 2016. – 136 с. : іл.

Ґрунти в інженерно-геологічній практиці називають гірські породи і техногенні утворення, які використовують як основу, середовище або матеріал для будівель та інженерних споруд.

Гірські породи – це припродні агрегати мінералів. Вони можуть складатися з одного або двох і більше мінералів – самородних елементів або природних сполук, приблизно однорідних за хімічним складом і фізичними властивостями.

У навчальному посібнику, який пропонується вашій увазі, подано поняття про походження ґрунтів, їх класифікацію, інженерно-геологічні дослідження для будівництва. Наведено методики виконання лабороторних досліджень для визначення фізичних та механічних характеристик ґрунтів та приклади статистичної обробки цих характеристик. Також наведено вказівки до виконання і захисту лабораторних робіт та зразки оформлення лабораторних журналів.

Посібник розрахований для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом підготовки «Будівництво» і знаходиться у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Наталія Литвиненко

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 156 | Додав: texnik | Теги: інженерні споруди , будівлі , механіка , ґрунти | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]