Головна » 2018 » Січень » 11 » Мастєрова В. На тому боці
13:18
Мастєрова В. На тому боці

Це вже третя книга Валентини Мастєрової, що вийшли у харківському видавництві і які тепер можна купити по всій Україні (крім окупованих Криму та Донбасу). Попередні - "Суча дочка" і "Смарагд" витримали уже по кілька видань і читаюча публіка їх купує й далі. Ця ж книга, яка щойно побачила світ, зветься "На тому боці".

Збірка чудових оповідань тримає в напруженні реальних життєвих історій. У чоловіка жінка помирає під час пологів. Чи порозуміються брати, що виросли в різних країнах? Як буде жити підкаблучник? Де шукатиме порятунок пропащий п'яниця? Коли прийде розплата за підлість?

Ця збірка сповнена глибиною й легкістю короткої прози. Здається, ніби кожен герой сів і написав про себе, відкрив душу. Дзвенить теплим словом родинний затишок, стугонить біль змарнованого життя, розливається м’який спогад про родичів, зринають давні перекази, легенди й спогади. Магічні події міцно вплетені в повсякдення сільського життя, як воно завжди ведеться на Поліссі. На перший погляд, розповіді містять лише події, але за кожним випадком — цілий оберемок переживань і тривожних роздумів. Їх не треба описувати словами — їх можна лише відчути, прочитавши збірку.

В.Бендюг

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 259 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]