Головна » 2018 » Серпень » 15 » Марк Кушнер. Майбутнє архітектури: 100 дивовижних будівель.
17:08
Марк Кушнер. Майбутнє архітектури: 100 дивовижних будівель.

Як мають виглядати споруди навколо? Куди рухається архітектура? Якою має бути архітектура майбутнього?
Відповіді на ці питання - у книзі Марка Кушнера «Майбутнє архітектури. 100 дивовижних будівель» . В українському перекладі книга вийшла 2018 року у видавництві «Віват, серія -  TED Books.
Максимально інформативні книжки TED, акцентуючи увагу на актуальній темі, популяризують нові ідеї у науці, культурі та соціальній сфері. Як правило, написані легкою, цікавою мовою, вони дозволяють досить глибоко розкрити суть ідеї.
У світі вже будують споруди найхимерніших форм і з найдивніших матеріалів: церква з паперових трубок, надувна концертна зала, павільйон, сплетений шовкопрядами, хмарочос, стіни якого поглинають вуглекислий газ


. Автор розповідає про понад 100 будівель, що викликають захват і подив - помешкання для життя на Місяці, пересувні антарктичні станції, деревоготель у Швеції, музей Сумайя у Мехіко… Вони доводять, що новітні технології та нестримна фантазія архітекторів створюють, можливо трохи незвичний, але комфортний простір для людей. І якщо зараз ці шедеври приголомшують, то скоро стануть буденним для всіх явищем.


Книга знайомить з найновішими архітектурними ідеями. На її сторінках багато вражаючих світлин з точними, але лаконічними коментарями до них, що в подальшому спонукає читача пізнавати більше.
Із відгуків на книгу: «Як показує книжка, архітектура майбутнього не тільки дивує й тішить око. Вона лікує, об'єднує, розв'язує соціальні проблеми. І, як стверджує автор, надихає. Надихає вимагати від архітектури більшого».

«Загалом, «Майбутнє архітектури» мені дуже сподобалося. Зручний формат, крута верстка, кольорові ілюстрації, корисна інформація та велика порція естетичного задоволення. Така книга потрібна у бібліотеці кожного, адже всі ми відповідаємо за те, яким є світ навколо нас».

«Книга Марка Кушнера спонукає забути про рамки та мислити більш творчо. І у цьому її велика сила».

«Дякую, видавництву «Віват» за можливість прочитати «100 дивовижних будівель» і загалом за серію TED Books з дуже влучним слоганом: «Маленькі книжки, великі ідеї».


Галина Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 184 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]