Головна » 2018 » Липень » 2 » Марі-Од Мюрай. Oh, boy!
17:41
Марі-Од Мюрай. Oh, boy!

Троє дітей сім ї Морлеван стали сиротами. Батько полишив родину і зник, а мати покінчила життя самогубством. Дітям (двом сестрам і братові) шукають опікуна чи сім ю. Але це абсолютно не припустимо для них, бо це означає розлуку.

«Я хочу сказати тільки те, що не хочу розлучатися з Сімеоном, тому що Сімеон – це моя половинка. Якщо одну половинку відокремити від другої… Моргана по черзі подивилася на свої розкриті долоні. І помахала лівою рукою.

-Тоді ця половинка сумує і живе лише на половину».

Марі-Од Мюрай не боїться складних «вибухонебезпечних» тем… Проблеми сімейних відносин, ставлення суспільства до гомосексуальності, ейджизм (дискримінація людини на підставі її віку), переживання тяжких та смертельних хвороб близьких, домашнє насилля та просто несправедливість і жорсткість світу людей – усе це в книзі.

Невелика за обсягом книга легко читається. ЇЇ можна прочитати буквально за кілька годин. Але в ній Марі-Од Мюрай зуміла розкрити такі непрості теми - сирітства, відповідальності та дорослішання. Це повністю реалістична історія. І сумна, хоча і написана з легким гумором та іронією.

Із відгуків:

«…читаючи цей роман, ви й так будете збирати своє серце по шматочках, а без них просто захлинетесь у морі власних сліз.»

«Коли читаєш «Oh, Boy!», то постійно ловиш себе на відчутті, що ти тримаєш в руках не книгу, а дивишся відмінну мелодраму з елементами комедії. Все настільки цілісно, що у читача створюється цілковитий ефект присутності, а герої здаються настільки рідними, що ніби ти знайомий з ними тисячу років».

«Хоча книга і закінчується на позитивному моменті, вона не дає нам жодних гарантій, що з її героями усе буде добре чи навпаки – погано. У житті ніколи не знаєш, яка смуга чекає на тебе далі – чорна чи біла.»

«Марі-Од Мюрай пише для підлітків та дітей, але дорослі отримають з читання «Oh, Boy!» навіть більше користі, якщо згадають як це – відчувати себе малим і всіма покинутим.»

Марі-Од Мюрай - французька письменниця. Народилась у Гаврі в 1954 році в сім ї письменника і журналістки. Пише все життя. ЇЇ перша книжка вийшла друком 1985року. Марі-Од Мюрай написала понад тридцять романів, а також безліч повістей, новел, оповідань і впевнено увійшла в число найпопулярніших в Європі авторів, які пишуть для дітей. Її книги рекомендовані для читання у школах міністерства освіти Франції, Канади та Швейцарії.

Роман «Oh, boy!» (2000) мав величезний успіх у Франції, отримав 28 різних премій. Його видали англійською, німецькою. Італійською, грецькою. Голландською, корейською та українською мовами.

Галина Конарчук

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 233 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]