Головна » 2017 » Червень » 29 » Манана Менабде. І час ішов .
10:47
Манана Менабде. І час ішов .

Цикл притч Манани Менабде «І час ішов ...» створювався протягом низки років, на перетині двох культур — німецької та грузинської, конкретно — в Берліні та Тбілісі. Притчі  створюють єдиний цикл і містять елементи як грузинського фольклору, так і західноєвропейської художньої культури. Зміст їх складають ті питання, які в усі часи найбільше хвилювали людину. Вражаюче легко і точно, дивовижно лаконічно та витончено автор з легким гумором розповідає про ситуації, в які попадає «один чоловік». «Але в кожної притчі важливий не сюжет - важливо тільки те, про що думає і що відчуває та одна людина».

Манана Менабде – відома грузинська співачка, художниця, поетеса і письменниця, перекладач і кінорежисер, яка живе в Німеччині. Свого часу вона виконала головну роль у фільмі “День довший від ночі”, до якого написала музику. Ця кінострічка отримала приз у Каннах.

Народилася 1948 року в Тбілісі. З п’ятнадцяти років стає ведучою солісткою відомого в Грузії оркестру Політехнічного інституту. З 1972 року грає на гітарі і пише власні пісні. З 1979 року працює в галузі живопису і графіки. У тому ж році знімається в кількох грузинських фільмах. З 1991 року живе в Берліні. Бере участь у музичних фестивалях Європи, проводить персональні виставки і сольні концерти, займається літературною діяльністю. З 1997 року активно друкується в німецькій та грузинській пресі. З 2006 року і до сьогодні працює як співачка, композитор і актриса в Московському драматичному театрі «Майстерня Петра Фоменка».

В одному інтерв’ю Манана Менабде сказала, що і між видами мистецтва для неї не існує меж: «Це так переплітається. Одне допомагає іншому: вірші допомагають мені малювати, а живопис – писати вірші, а те і інше – допомагає співати. Вони не окремі якісь моменти, вони – єдині, як і Манана Менабде».

Галина Конарчук.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 18 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]