Головна » 2012 » Лютий » 1 » Мальтійський Орден і Рівненщина
12:12
Мальтійський Орден і Рівненщина

Перминов П. Под сенью восьмиконечного креста : (Мальтийский орден и его связи с Россией).- М.: Международные отношения, 1991. – 167с.

Здавалося б, що пов’язує далекий чернечий лицарський Мальтійський орден , створений в 1118 році в Єрусалимі для допомоги християнам-паломникам, з нашим краєм?... Виявляється, в 17 ст. Остріг був анклавом Ордену госпітальєрів. Щорічні прибутки від цього маєтку були досить значними і становили близько 120 тис. рублів. На початку 17 ст. останній князь Острозький Януш заповів свої Волинські володіння Мальтійському ордену. В 1773 році було встановлене польське пріорство з шістьма командорствами, головне місцезнаходження якого було в Острозі. Пермінов П. яскраво і захоплююче розповідає про історЗдавалосяію Ордену, його діяльність, розквіт та поступовий занепад, а також про сучасне становище, яке більше нагадує роботу Червоного Хреста. Один з роділів книги називається «Острожское дело» і розкриває зв’язки Ордену з нашим краєм.



Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 508 | Додав: Bibliograf | Теги: Мальтійський орден , Рівненщина | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]