Головна » 2015 » Червень » 12 » Малин – українська Хатинь
10:05
Малин – українська Хатинь

Малин – неопалима купина Волині / упоряд. Є. Комісарук. – К. : Світ    Успіху, 2013. – 158 с.

Увесь світ знає білоруську Хатинь, чеське Лідіце, французький Орадур.  Але мало хто знає, що 13 липня 1943 року – це чорний день Малинської трагедії, події якої замовчувалась багато десятиліть. Трагедія Малина 1943-го – це не вимолений голос минулого. Це – наша стражденна Голгофа, до якої треба іти, як на покуту. Йти, пробуджуватись, прозрівати. Голоси згорілих у вогні заживо безневинних наших земляків закликають дізнатися більше.
Пропонована книга «Малин – неопалима купина Волині» є першим узагальненим джерелом історії села Малин Млинівського району. Це книга про село, яке пережило жахливу трагедію не менш значиму ніж білоруська Хатинь чи чеське Лідіце, написана на основі першоджерел та спогадів очевидців, які дивом врятувалися від вогненного людиновбивства. У виданні проаналізовано історію сивочолого волинського села, в якій були і падіння, і злети. Крізь призму висвітлених подій проглядається доля населення древньої Волині та України загалом.

Усіх, кому цікава історія нашого краю, хто хоче почитати цю або інші книги, запрошуємо до відділу акумуляції краєзнавчих документів і бібліографії.

Л. Малишева

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 481 | Додав: kraeznavzi | Теги: Історія Рівненщини , оберіг родової пам'яті , сьогодення Малина | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]