Літературний успіх: біографічно-літературний екскурс творчістю Louis May Alcott’s - 25 Листопада 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Літературний успіх: біографічно-літературний екскурс творчістю Louis May Alcott’s
18:33
Літературний успіх: біографічно-літературний екскурс творчістю Louis May Alcott’s

Луїза Мей Олкот - американська письменниця. Вона відома завдяки романам «Маленькі жінки» та «Хороші дружини». Книги про дитинство та юність чотирьох сестер багато разів перевидавалися та стали класикою творів для дітей та підлітків. Досі користуються чималою популярністю. За їх мотивами створювали сценічні та кіно-постановки.

Роман «Маленькі жінки» базувався на власному життєвому досвіді Луїзи у дитинстві, а героїня твору Джо є автопортретом. Твір розповідає про долю чотирьох молодих дівчат Мег, Джо, Бет та Емі — справжніх маленьких жінок. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім'ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни.  Дівчата вступають у доросле самостійне життя, вперше закохуються, розчаровуються . Пізнання себе, пошуки власного шляху в житті, що відповідає потребам та інтересам кожної героїні, подолання власних недоліків, самовдосконалення - ось головні теми, порушені в романі. Ви побачите на власні очі, як дівчата стають самостійними жінками з твердими переконаннями і життєвою позицією. «Маленькі жінки»  можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших творів американської літератури для юнацтва. Втім, цю книжку може читати малий і дорослий, юний і зрілий. Це зворушлива, місцями сумна, а іноді гумористична історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

Твір мовою оригіналу можна почитати у відділі обслуговування документами іноземними мовами. Книга легко читається. Проста і жива мова робить її корисною для всіх, хто вивчає англійську.

Галина Дроздюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 121 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]