Лікування кольором - 21 Березня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Березень » 21 » Лікування кольором
17:49
Лікування кольором

Здавна люди знали про вплив кольору на психіку людини. Вивчаючи абетку кольорів, наші предки винайшли хромотерапію (кольоротерапію). Ще давні єгиптяни та Авіценна намагалися лікувати своїх пацієнтів за допомогою кольору. Народною кольоротерапією займалися і наші далекі предки. Все їх життя було пронизане буянням кольорів, починаючи від вишиванок і закінчуючи внутрішнім облаштуванням помешкань: різнокольорові килими, рушники, яскраві розписи на посуді, на стінах та печах . На жаль, сучасні покоління українців розгубили прекрасні традиції використання кольору в повсякденному житті. Можливо, тому так багато людей в наш час страждають від депресій та інших порушень психіки.
Хромотерапію застосовують від безсоння, депресій, захворювань внутрішніх органів, зокрема нервової та травної систем. Блакитний колір заспокоює та розслабляє, зелений – поліпшує зір та пам'ять, знижує тиск, жовтий – підвищує імунітет, рожевий – добре впливає на серце, сприяє омолодженню.
Пояснення механізму впливу кольору на самопочуття людини дав відомий митець Василь Кандинський. Він писав «Колір – це клавіша, око – молоточок, душа – багатострунний рояль…».
Детальніше про цілющий вплив кольору ви можете дізнатись, прочитавши статтю практичного психолога Н. Ясинської.



Ясинська Н. «Вітаміни» кольрів / Н. Ясинська // Жінка. – 2015. - № 3. – С.8-9.

Підготувала Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 225 | Додав: Bibliograf | Теги: вплив на людину , хромотерапія , кольротерапія , поради | Рейтинг: 2.7 / 3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]