Головна » 2016 » Травень » 25 » Ліки поза корупцією!
11:14
Ліки поза корупцією!

Щороку наша держава витрачає мільярди гривень на закупівлю ліків. Але в повсякденному житті громадяни отримують мінімум препаратів для лікування, або взагалі нічого. Щоб хоч якось побороти корупцію в лікарнях громадські організації та Центр протидії корупції намагаються створити онлайн-сервіси, на яких є можливість у режимі реального часу відстежити наявність ліків, закуплених за бюджетні кошти. Журналіст газети «Урядовий кур’єр» більш детально розповідає про такі проекти, наприклад, «Безкоштовні ліки» (Одеська область) http://liky.odesa.ua/ та «Ліки для онкохворих за рахунок держави» http://likycontrol.org.ua/. На останьому сайті ви знайдете перелік препаратів, які держава закуповує для онкохворих за рахунок бюджету. Кожен з цих препаратів має видаватися в лікарнях БЕЗКОШТОВНО. Якщо ви купили такий препарат, будь ласка, звірте номер партії і, у разі співпадіння препарату з держзакупівлею, напишіть авторам сайту (Центр Протидії Корупції).
Моісеєва Т. Ліки поза корупцією : в Україні впроваджують онлайн-сервіси, що дають змогу перевірити наявність у лікарнях закуплених за бюджетний кошт препаратів/ Т. Моісеєва //Урядовий кур'єр. - 2016. - №92/18 трав./. -  С. 1, 4/.

Підготувала Самсонюк О.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 363 | Додав: Bibliograf | Теги: бюджетні кошти , корупція , ліки | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]