Головна » 2014 » Липень » 30 » Лицар честі і пера.
11:55
Лицар честі і пера.

Все на світі містить в собі свою протилежність;
ніщо не може існувати без своєї протилежності,
як світло без тіні, як правда без брехні,
як ілюзія без реальності, -
всі ці поняття не тільки пов'язані один з одним,
але і невіддільні одне від одного...




Ремарк

Еріх Марія Ремарк (справжнє ім’я ֹ Еріх Пауль Ремарк) — один з найпопулярніших письменників XX століття. Автор таких романів як «Тріумфальна арка» (1945) і «Чорний обеліск» (1956). Своєрідну трилогію про «втрачене покоління» складають романи “На Західному фронті без змін", “Повернення”, «Три товариші”. "Втрачене покоління" молодих намагається вижити в хиткому повоєнному світі, адже їхня юність згоріла в пеклі. А з нею - все те, у що вони вірили. Але "поки людина не здається, вона сильніша своєї долі" – Ремарк.  Твори  написані протягом одного десятиліття і об´єднані ідейно і художньо. Спрямовані проти війни, її антилюдської суті, та жахливих наслідків.
«Три товариші» - найпоетичніший, найсентиментальніший роман з усіх творів. Гімн міцній чоловічій дружбі, яка допомагає існувати в хиткому повоєнному світі. Твір про любов, про просту любов звичайних людей, яка проявляється якнайглибшими почуттями, що підносить його до рівня великої. Про віддану і міцну дружбу, яку не можна розірвати навіть після смерті! Історія любові  шофера, в якого є тяга до спиртного, на перший погляд здається не найпривабливішою в світі, але в цьому і проявляється талант Ремарка! Зробити з повсякденних історій шедевр світової класики під назвою “Три товариші!”

До вашої уваги твір мовою оригіналу, представлений у відділі обслуговування документами іноземними мовами «Drei Kameraden», переданий фондом ГЕТЕ інституту.


Remargue .M. «Drei Kameraden». – 398s.- Köln . 1997.

Дроздюк Г.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 360 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]