Лі Чайльд "У розшуку" = Lee Child "A Wanted Man" - 17 Квітня 2016 - Порадник читача
Головна » 2016 » Квітень » 17 » Лі Чайльд "У розшуку" = Lee Child "A Wanted Man"
17:16
Лі Чайльд "У розшуку" = Lee Child "A Wanted Man"

Любителям гострих детективів і трилерів пропонуємо книгу Лі Чайльда «У розшуку» , яка побачила світ у 2012 році, а нашу бібліотеку потрапила в якості дарунка наших користувачів у цьому, 2016 році .

Автор,  Лі Чайлд, англійський письменник (англ.= Lee Child). Його справжнє ім’я - Джим Грант =Jim Grant. Народився Джим Грант в 1954 році в Ковентрі, Англія. Батько Джима був державним службовцем. У віці чотирьох років він разом з батьками і трьома братами переїхав в Хендсворт Вуд, Бірмінгем, щоб отримати кращу освіту. Навчався в школі King Edward's. Потім навчався на юридичному факультеті в Університеті Шеффілда, незважаючи на те, що професія юриста його ніяк не приваблювала. Під час навчання в університеті працював в театрі.

У 1977 році Джим почав працювати в телекомпанії Granada Television. Там він відпрацював понад 40 000 ефірних годин, записавши величезну кількість програм: новини, заставки, реклами та авторські проекти.

Письменницька кар’єра Лі Чайлда розпочалася у 1997 році. Саме тоді вийшла його перша «Поверх смерті» = «The Killing Floor». Книга мала величезний успіх і дала початок цілій серії творів, головним героєм якої є Джек Річер = Jack Reacher, колишній військовий поліцейський. Влітку 1998 року Лі Чайлд переїхав до США, де живе й зараз із дружиною та донькою.

Розібравшись з черговою смертельно небезпечною справою, Джек Річер твердо вирішив дістатися до Вірджинії і нарешті познайомитися із жінкою, яку так часто чув по телефону, але ніколи не бачив. Як завжди, пересуватися країною він вважав за краще на попутному транспорті. Чекати довелося довго - ніхто не хотів саджати до свого автомобілю кремезного чолов’ягу  підозрілого вигляду. Нарешті якісь люди - двоє чоловіків і жінка - погодилися підвезти його, причому мало не до місця призначення.

Головний герой – бувший військовий полісмен, який проробив в поліції тринадцять років і потому вів також досить небезпечний спосіб життя. А уцілів тільки завдяки обережності і тому, що увесь час був напоготові. Усі п’ять почуттів завжди задіяно.  Джек Річер увімкнув свою спостережливість. Зазвичай він покладався на свій нюх. Однак не зараз: ніс нашого героя зламано і він не міг відчувати пахощі пива, алкоголю або марихуани, які б насторожили його. Залишається надітися на зір і на слух… Він почув рівний голос переднього пасажира без місцевого акценту. Мова освіченої людини, в голосі відчувалися нотки лідера. Руки у всіх трьох м’які, без мозолів. Статура - не мускулиста. Охайні зачіски. Загар відсутній. «Кімнатні люди, конторська публіка», - подумав Річер. На вигляд – років сорок.Чотири людини в машині, що підібрала підозрілого попутника. Всі в чорних штанях і синіх джинсових сорочках – наче уніформа. Корпоративний виїзд для укріплення товариського  духа – вирішив Річер.

«Куди прямуєте, сер?», - запитав пасажир з переднього сидіння.  «До Віргінії!». «Заходьте!». Жінка сиділа позаду пасажира, тому Річер обійшов машину ззаду і зайняв місце позаду водія. Сів і захлопнув двері. Жінка кивнула йому трохи ніяково, навіть насторожено: може через його розбитий ніс? Один чоловік за кермом, очі його на дорозі. Інша людина поруч з ним, розповідає історії, більш схожі на нісенітниці. Жінка, що сидить позаду, тиха й схвильована. А поруч з нею, величезна людина з розбитим носом, розповідає приколи про свої поїздки на схід Вірджинії.

Але через деякий час Річер почав розуміти: ці люди зовсім не «якісь». А дуже навіть певні. І машина ця не їхня - вони її викрали. І плани у цих хлопців  точнісінько невідрадні ...

Сюжет, що захоплює, напевне зацікавить багатьох прихильників детективно-трилерного жанру, завоює увагу читача, збагатить словниковий склад англійської, і читач не помітить, як автор Лі Чайлд стане одним з письменницьких кумирів і забажає на користувач взяти для читання ще не одну книгу цього англомовного автора.

Панчук Тетяна

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 93 | Додав: black | Теги: смертельна небезпека , Детектив , трилер , полісмен | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]