Головна » 2017 » Червень » 7 » Леонід Ушкалов "Ловитва невловимого птаха? Життя Григорія Сковороди"
10:13
Леонід Ушкалов "Ловитва невловимого птаха? Життя Григорія Сковороди"

Леонід Ушкалов — доктор філологічних наук, професор, відомий в науковому світі літературознавець. Його перу належить чимала кількість оригінальних праць про життєвий шлях, творчість та філософію Григорія Сковороди. Так, у 2017 році з’явилась нова книга професора, що побачила світ завдяки видавництву «Дух і Літера» під назвою «Ловитва невловного птаха: життя Григорія Сковороди». Це книга-подорож, оскільки життя філософа подано в ній від стежки до стежки, від місцевості до місцевості, якою він мандрував у пошуках самого себе: Чорнухи, Київ, Санкт-Петербург , це книга-подорож в Україну Х V ІІІ століття, в життя і побут Георгія Кониського, Феофана Прокоповича, імператриці Єлизавети, Кирила Розумовського, Катерини ІІ та інших історичних постатей; це книга-подорож у світ Григорія Сковороди.

Книга складається з 11-ти розділів, які обрамлені початком — « Prelude » і кінцем — « Finale », як акцентами на значущості життя і буття українського мислителя. Останній розділ — це літературний дискурс 20-х, 60-х рр. ХХ століття, початку ХХІ століття, який зображує зміни настроїв у ставленні поетів та прозаїків до постаті Григорія Сковороди.

Автор описує життя українського письменника, висвітлюючи його іпостасі, серед яких він: філософ, богослов, педагог, пророк.

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 72 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]