Лауреати конкурсу «Краща книга Рівненщини» 2012 року - 17 Липня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Липень » 17 » Лауреати конкурсу «Краща книга Рівненщини» 2012 року
12:11
Лауреати конкурсу «Краща книга Рівненщини» 2012 року
Пшенична Л. Коли зацвітуть лілеї... : повісті, оповідання, новели / Л. Пшенична. – Рівне : Рівненська друкарня, 2008. – 256 с.


«Дуже люблю ці квіти – ніжні, лагідні, незвичайні, як зорі.
Кажуть, вони з'являються тільки тоді, коли падають зорі.
А хто побачить, як спалахують лілеї,
зустріне прекрасне чисте кохання...»
Любов Пшенична

Ім’я Любові Пшеничної добре знане в Україні та за її межами і як талановитої поетеси, і як прекрасної авторки численних прозових творів. Її книга «Коли зацвітуть лілеї...» стала переможцем конкурсу «Краща книга Рівненщини – 2012» у номінації «Краще прозове видання».
Це книга про наше непросте сьогоднішнє життя, про нестандартні долі земляків, яким судилося пережити і страхіття війни, і так звану перебудову, які чимало перетерпіли і під час окупації ріднокраю Польщею, і від гітлерівської навали, і від сталінського режиму і пізніше – включно до сущого та грядущого. Усе це мусимо знати, пам’ятати, аналізувати, аби у майбутньому не повторювати помилок минулого.
Повісті «Довга історія» та «Коли зацвітуть лілеї...», оповідання «Горбатенька», «Шкільний вальс», «І воздасться тобі», «Пізнє каяття», «Крикуха», новели «Спомин з колючого дроту», «Такий глибокий рів», «Зозуля» змушують читачів ще і ще раз замислитись над сенсом життя. Бо це – речі, присвячені проблеми морального і духовного плану. На кожній сторінці – непрості життєві історії, сповнені глибокого драматизму, утвердження добра і справедливості, розуміння істинних цінностей, засторога порушення кармічних законів.
Книга читається на одному подихові, бо написана чудовою мовою, бо йдеться про прожите й пережите не лише письменницею, а й її героями, персонажами цих творів.


Підготувала Л. Малишева
Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 408 | Додав: kraeznavzi | Теги: цінності життя , книга-переможець конкурсу , життєві історії | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]