Головна » 2018 » Травень » 26 » Кумкват куштували?
14:18
Кумкват куштували?

Кумкват належить до цитрусових, зовні його плоди нагадують апельсини.
Плоди кумквату містять вітаміни А, С, Е та групи В, чимало ефірної олії, а лікувальний навіть аромат. Цей невеликий цитрус звуть ще і китайським мандарином. Форма його овальна, а шкірка має насичений помаранчевий колір. Вітамінів у плодах багато, калорій мало, а виростити рослину можна просто у горщику для вазона. З’їсти фрукт можна повністю, в сирому і обробленому вигляді. З нього готують мармелад, цукати, варення, соус з шоколадом. У шкірки смак навіть більш солодкий, ніж у самої м’якоті. Батьківщина цієї рослини – Китай, але як свідчить досвід, виростити її можна й в Україні. Доступно і цікаво про це, Ви можете прочитати: Савицька Е. Кумкват куштували? /Е. Савицька // Експрес. – 2018. - № 18. – С. 22.


Підготувала В. Максимчук

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 289 | Додав: Bibliograf | Теги: мармелад , колір помаранчевий , Кумкват , варення , цукати , соус , шкірка , цитрусові , Вітаміни , китай | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]