Кумкват
належить до цитрусових, зовні його плоди нагадують апельсини.
Плоди кумквату містять вітаміни А, С, Е та групи В, чимало ефірної олії, а лікувальний навіть аромат. Цей невеликий цитрус звуть ще і китайським мандарином. Форма його овальна, а шкірка має насичений помаранчевий колір. Вітамінів у плодах багато, калорій мало, а виростити рослину можна просто у горщику для вазона. З’їсти фрукт можна повністю, в сирому і обробленому вигляді. З нього готують мармелад, цукати, варення, соус з шоколадом. У шкірки смак навіть більш солодкий, ніж у самої м’якоті. Батьківщина цієї рослини – Китай, але як свідчить досвід, виростити її можна й в Україні. Доступно і цікаво про це, Ви можете прочитати:
Савицька Е. Кумкват куштували? /Е. Савицька // Експрес. – 2018. - № 18. – С. 22.
Підготувала
В. Максимчук
|