Головна » 2017 » Лютий » 12 » Кшиштоф Зануссі. Час помирати
13:55
Кшиштоф Зануссі. Час помирати

Пропонуємо увазі читачів ще одну збірку спогадів видатного польського режисера, сценариста і письменника Кшиштофа Зануссі «Час помирати». Кшиштоф Зануссі - лауреат Каннського кінофестивалю (1980), володар спеціального (1982) та Головного (1984) призів МКФ у Венеції. У 2000 він одержав Гран-прі ХХІІ Московського кінофестивалю, 2005-го - премію ім. Параджанова за внесок у світовий кінематограф на Єреванському міжнародному кінофестивалі. Звичайно, що такій людині є чим пишатися і його думки  бутуть корисними та цікавими новому поколінню.
«Час помирати» - це збірка спогадів, анекдотів, роздумів митця про його непростий шлях у мистецтві. Читачі дізнаються про кінематограф у соціалістичній Польщі, про фільми, про світ у форматі "Схід - Захід", про людей, що оточували Кшиштофа Зануссі, серед них - про Папу Іоанна Павла ІІ та президента Чехії Вацлава Гавела…
Ось як пояснює назву книги сам автор
: «Щодо назви книги - її не треба сприймати буквально. Я зовсім не збираюся на той світ, бо дуже люблю життя. У назві і книзі я покладаюся на біблійний сюжет, адже святий Павло сказав, що потрібно, аби стара людина померла в мені, аби народилася нова. Це є певною алегорією до вмирання всього радянського. Бо цей совок, який є в нашій історії, досі сидить у нас. А ми мусимо попрощатися з ним» .
Спеціально для українського видання Кшиштоф Зануссі написав новий розділ, де розповів про своє ставлення до України, її історії та культури.

Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 414 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]