Головна » 2016 » Липень » 14 » КРАСЕНЬ РОДУ ЛЕОПАРДІВ
16:02
КРАСЕНЬ РОДУ ЛЕОПАРДІВ

Сьогодні нікого не здивуєш кішкою – домашньою улюбленицею багатьох у містах і селах. Втім, і в диких непрохідних лісових хащах можна зустріти далеких родичів наших розманіжених Мурок та Барсиків. Наприклад, оцелота

Цей хижий ссавець роду леопардів мешкає у тропічних лісах Центральної Америки, а також північної і центральної частин Південної Америки. Оцелоти всіляко уникають відкритих просторів.

Тож оцелот – велика кішка, яка має довжину від голови до хвоста близько метра і важить від 10 до 18 кілограмів. І хоча розміри оцелота значно менші за леопарда, втім, біологи його також відносять до так званого класу «великих кішок». До того ж надзвичайної окраси. Шерсть у неї сірувато-біла, вкрита чорними візерунками зі смуг та таких собі розеток, іноді з рудувато-коричневими цяточками посередині. На шиї й навколо плечей плями переходять у смуги, на лапах – у цятки.

Вже протягом кількох віків час від часу люди намагаються приручити оцелота й утримувати у хаті для втіхи – як домашнього улюбленця. Проте щоразу ентузіасти на гіркому досвіді переконуються, що оцелот усе одно залишається диким і надзвичайно норовливим хижаком.

Про життя оцелотів, про заборону на їх полювання  можна дізнатись у статті Красень роду леопардів // Сільські вісті. – 2016. – № 40. – (15 квіт.). – С. 6.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 354 | Додав: texnik | Теги: дика кішка , оцелот | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]