Головна » 2017 » Листопад » 20 » Кадзуо Ісігуро ’’ Не відпускай мене "
10:52
Кадзуо Ісігуро ’’ Не відпускай мене "

Кадзуо Ісігуро - британський письменник японського походження, лауреат Нобелівської премії в галузі літератури, 2017. Один з найзнаменитіших авторів сучасної художньої літератури в англомовному світі, якого знають і читають.

Отримавши звістку про Нобелівську премію, письменник сказав: “Це велика честь, головним чином тому, що це означає, що я йду по слідах великих письменників. Тому це велика похвала для мене. Світ знаходиться в момент невизначеності, і я сподіваюся, що все Нобелівські премії стануть силою для того, щоб зробити щось хороше саме зараз ’’.

Всього під його авторством вийшло вісім книг, які були перекладені багатьма мовами. Це неймовірно титулований письменник. Нагороджений премією “Віттбред’’ за роман ’’Художник хиткого світу’’ і Букерівською премією за ’’Залишок дня’’. Крім того, ’’Коли ми були сиротами’’ і ’’Не відпускай мене’’ номінувалися на Букерівську премію.

У 2005 році виходить роман ’’Не відпускай мене’’, який включено до списку 100 кращих англійських романів усіх часів за версією журналу ’’Тайм’’. Дія відбувається в Великій Британії XX століття, де люди клонуються для створення живих донорів, чиї органи використовують для трансплантації. Однак, через складну політичну ситуацію експеримент не вдався. Клони не отримали ніяких прав їх ’’вирощують’’ у важких умовах. Роман закінчується тим, що одні помирають, а інші змиряються зі своєю долею майбутнього донора та передчасною смертю.

Галина Дроздюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 227 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]