Головна » 2014 » Жовтень » 9 » КОРПОРАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ
11:41
КОРПОРАТИВНЕ УПРАВЛІННЯ

Ігнатьєва І.А. Корпоративне управління: підручник / І. А. Ігнатьєва, О. І Гарафонова. – К. : Центр учбової л-ри, 2013. – 600 с.

На сьогодні в Україні більшу частину приватного сектору економіки складають підприємства, які в результаті  приватизації набули форми акціонерних товариств. Акціонерні товариства поступово проходять період адаптації до нових економічних умов, визначають основні напрямки свого розвитку, формують працездатні колективи та активізують пошук фінансових ресурсів для здійснення своїх стратегічних планів . Система корпоративного управління в Україні, як і в усіх інших країнах з перехідною ринковою економікою, має надзвичайно важливе значення. В даний час у світі росте розуміння того, що сильне корпоративне управління є основною передумовою стійкого росту компаній та отримання ними доступу до міжнародних ринків капіталів. Принципи корпоративного управління запровадженні, законодавчо закріплені та використовуються на практиці публічними компаніями в багатьох країнах світу, що дозволяє їм враховувати інтереси різних груп акціонерів. У даному підручнику розглянуто передумови виникнення корпоративної форми організації бізнесу та корпоративного сектору економіки, сучасні конвенції корпоративного управління, особливості зовнішнього середовища функціонування корпорацій, тощо.
Підручник призначений для студентів, аспірантів та викладачів, а також для менеджерів та економістів, діяльність яких пов’язана з проблемами корпоративного управління.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 428 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]