Головна » 2019 » Жовтень » 28 » Костянтин Литвин: художній альбом
17:14
Костянтин Литвин: художній альбом

Історія українського образотворчого мистецтва складається із сотень непересічних імен творців художніх образів у живописі, графіці, скульптурі. Одне з них - Костянтин Литвин (1938 – 1998) -  видатний український живописець, творчий шлях якого сповнений постійного пошуку: від стриманих та лаконічних полотен «суворої» стилістики 60-х – до сповнених надзвичайної енергетики та гострого відчуття кольору картин 90-х.
До вашої уваги видання, присвячене творчості Костянтина Литвина – автору пейзажів, полотен на історичну тематику у реалістичному стилі. Литвин Костянтин Маркович народився 10 вересня 1938 року в с. Копіївка Макарівського району, що на Київщині. Закінчив Київський індустріальний технікум та Київський державний художній інститут (клас живопису, майстерня народних художників України В. Костецького, І. Iтілмана, М. Хмелька). У 1967 році за інститутським направленням Костянтин Литвин приїжджає в Рівне, де йому суджено створити свої основні картини, знайти себе як художника-живописця. Саме роботи, створені автором у 1969–1998 роках представлені в даному альбомі. Це живопис, графіка, етюди і замальовки з блокнотів. Для творів митця характерні фактурність живописної поверхні, насичений емоційний колорит, смілива, розкута манера письма, незвичайні ракурси, динамічна композиція. Альбом містить також сімейні архівні світлини і представлений двома мовами - українською та англійською.


Костянтин Литвин присвятив мистецтву все своє життя й залишив рівнянам цінний творчий спадок – унікальні картини, на багатьох з яких зображена природа Рівненщини. Саме тому, перша у Рівному премія у галузі образотворчого мистецтва ім. Георгія Косміаді була віддана художнику (посмертно). Деякі роботи митця зберігаються у Рівненському краєзнавчому музеї, Луцькій картинній галереї.
Запрошуємо до відділу мистецтв, де ви зможете погортати цей чудовий альбом з репродукціями Костянтина Литвина, та більше дізнатись про художника.

Наталія Оксанич

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 16 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]