Головна » 2019 » Квітень » 23 » Конопляне будівництво
17:48
Конопляне будівництво

Конопля – дуже давня культура. Вона згадується ще в індуїстських текстах, написаних 4 тисячі років тому. Її популярність визначається унікальними властивостями: у молекулі коноплі найдовший і дуже міцний молекулярний ланцюжок. Ця унікальна рослина сповна прислужилася людству: вона їх одягала, взувала, годувала та зцілювала. Цікаво, що перші джинси Levi Strauss були виготовлені з конопляних волокон, в малюнку американського долара та в корпусах легкових автомобілів марок Porsche, Renault, Mercedes теж є конопляний компонент. Конопляні канати навіть побували у космосі. Крім того, як стверджують фахівці, конопля – це єдина відома людству рослина, яка очищає грунт, забруднений техногенними катастрофами.
А у наш час ця культура використовується, як чудовий матеріал для екологічного будівництва. Костриця – трубчасте стебло коноплі – натуральний природний дихаючий матеріал, що підтримує ідеальну для людини вологість у приміщенні, регулює температуру, відмінно поглинає звуки. Цей матеріал не гниє, не горить, в ньому не з’являються спори грибків, не заводяться гризуни та комахи, він навіть володіє антисептичними якостями.
Представлена стаття знайомить з українською інновацією виробництва утеплювача «Хампаер Мікс» з унікальною власною рецептурою. Також тут представлена цікава технологія виготовлення костробетону та варіанти його використання.
Білозірова Л. Унікальні властивості коноплі / Л. Білозірова // Винахідник і раціоналізатор. – 2018. – № 5. – С. 18–21.


Т. Матушевська

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 97 | Додав: Bibliograf | Теги: костробетон , конопля , нові технології , костроблоки , конопляна костриця , екологічне будівництво | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]