Колір та малюнок - лікує дітей з вадами зору - 28 Жовтня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Жовтень » 28 » Колір та малюнок - лікує дітей з вадами зору
17:40
Колір та малюнок - лікує дітей з вадами зору

Арт-терапія – це лікування за допомогою залучення дитини до мистецтва. Дитина може висловлювати свої почуття, потреби та мотивацію своєї поведінки, діяльності й спілкування, необхідні для її повноцінного розвитку та пристосування до навколишнього середовища. Через малюнок або інший вид творчої діяльності дитина може «виплеснути» негативні почуття та поділитися позитивними емоціями .
Цей метод дуже ефективний у роботі із дітьми з порушенням зору, оскільки ці діти комплексують і замикаються в собі, зазнають труднощів в орієнтуванні у просторі та розпізнанні кольорів. Доведено, що 95 % інформації про навколишній світ мозок людини отримує через зір. Він головний у формуванні уявлень дитини про предмети та явища, їхні ознаки, просторове відношення.
«Діти дуже люблять колір – він впливає на них. Тому колір можна й потрібно використовувати у створенні умов життя для дітей і тієї обстановки, якою ми хочемо їх оточити».
У своїй практичній роботі з дітьми зі зниженим зором автор статті використовує психотерапію, а саме, два напрями арт-терапії: хромотерапію та ізотерапію. Хромотерапія – безконтактний метод лікування світлом і кольором. Ізотерапія – лікування малюванням. Якщо вас зацікавила дана стаття радимо її переглянути в журналі:
Скрипник Я. Ю. Використання ізотерапії та хромотерапії як арт-терапевтичного засобу в роботі з дітьми зі зниженим зором / Я. Ю. Скрипник // Вивчаємо українську мову та літературу. – 2014. - № 30. – С. 7-8.




Підготувала: Люльчук Г. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 275 | Додав: Bibliograf | Теги: вади зору. , іхотерапія , арт-терапія , хромотерапія | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]