Головна » 2016 » Березень » 5 » Книга-пам’ять «Революція Гідності. Війна»
17:27
Книга-пам’ять «Революція Гідності. Війна»

Революція Гідності. Війна : кн.-пам’ять / Рівнен. орг. Нац. спілки письменників України ; упоряд. А. Лимич (Войнарович). – Рівне : Волин. обереги, 2015. – 320 с.

Книга-пам'яті «Революція Гідності. Війна», видана Рівненською обласною організацією Національної спілки письменників України.

Видання присвячене борцям за Незалежність України і полеглим героям у 2013-2015 роках. Сама назва книги змушує нас задуматись над сенсом життя, адже життя – це неповторна мить, треба ним дорожити і прожити його з гідністю.

До книги увійшли твори всіх членів спілки письменників України у Рівненській області. Зібрано поезію, пісні, прозу 117 авторів. Твори присвятили всім тим, хто загинув під час Євромайдану та АТО. Головна відмінність збірки від інших – поіменний список полеглих героїв (86 загиблих з Рівненщини) з короткими бібліографічними даними . Поетичні, прозові й публіцистичні твори зображують велику любов до цих безстрашних людей, які першими, переважно добровільно, пішли на захист Вітчизни. Глибокий сум сповнить серця читачів, однак ця книга навік закарбувала велику і світлу пам'ять, страшні та криваві події, гіркі дні цих останніх років. Це – реквієм мертвим і живим. Це – спів заплаканих душ за кожним із тих, хто нас залишив. Це – скорбота. Проте все це повинні духовно пережити майбутні покоління, аби зрозуміти, якою ціною далася свобода , суверенітет і цілісність держави.

Крім літературних творів і розділів пам'яті, у книзі є нариси про живих героїв та публікації з подяками спонсорам книги. Видання проілюстроване світлинами.

Із збіркою можна ознайомитись у відділі акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 352 | Додав: kraeznavzi | Теги: спілка письменників , ато , книга-пам'ять , євромайдан , Герої | Рейтинг: 3.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]