Головна » 2015 » Листопад » 30 » Книга Каті Петровської «Мабуть Естер»
12:46
Книга Каті Петровської «Мабуть Естер»

Katja Petrowskaja. Vielleicht Esther: [Suhrkamp]=Катя Петровська. Мабуть Естер: [Історії]

Радимо прочитати цей роман німецькою, який був подарований Gethe-Institut в Україні у відділ обслуговування документами іноземними мовами.

Автор, письменниця українського походження Катя Петровська отримала за цей твір літературну премію імені Інгеборг Бахманн. Як повідомляє Deutsche Welle, Петровська отримала головний приз літературного фестивалю "Дні німецькомовної літератури" в австрійському місті Клагенфурт.

43-річна Петровська підкорила журі своїм твором "Можливо Естер" (Vielleicht Esther), в якому йдеться про рідне місто авторки - Київ - у часи Другої світової війни, вигнання і винищення українських євреїв 1941 року на прикладі прабабусі. Письменниця розповідає трагічну історію від імені правнучки.

За твір Петровської журі проголосувало майже одноголосно. Вражає спокійний та проникливий стиль авторки, підсилений історичними фактами.

"Прекрасно, сильно, вільно і легко витканий текст", - так пояснили своє рішення члени журі. Книга стала популярною в багатьох країнах і вже переведена на 18 мов, а українською мовою в перекладі Юрія Прохаська вона вийшла у видавництві "Книги-ХХІ».

Веремчук Олена

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 213 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]