Головна » 2015 » Квітень » 30 » Ким все ж таки був Нікола Тесла?
12:26
Ким все ж таки був Нікола Тесла?

Хто  він – Нікола Тесла? Інопланетянин? Людина - Х? Вампір? Відповідь на питання «Ким все ж таки був Нікола Тесла?» може перевернути наші уявлення про людство, психологію і психіку.


У Нью–Йорку, де мешкав цей дивний учений, мізантроп із шаленим блиском чорних очей, про нього ходили чутки, що він «родич графа Дракули», та й сам «вампір» уникав сонячного світла... Насправді Нікола Тесла (так звали цього загадкового дивака), звичайно ж, не мав жодного стосунку до Дракули. Навпаки, він народився у сім’ї православного священика. А сонячного світла, дійсно, уникав — адже він часто потрапляв під дію потужних електромагнітних полів і його нерви набули особливої чутливості. Яскраве світло завдавало болю очам, тихе шурхотіння звучало, як громові розкати. Зате він чудово бачив у пітьмі. Одного разу в своїй нью–йоркській лабораторії Тесла проводив серію експериментів, вивчаючи процеси автоколивань. І раптом у приміщенні захитались меблі, у вікнах задзвеніло скло... Перехожі на вулицях почули дивні, моторошні звуки. Вібрували будинки, сипалося з вікон скло, розсипалися газові та водогінні труби.... Це був Великий Нью–Йоркський землетрус. Кажуть, усе місто не перетворилося на руїни лише тому, що Тесла вчасно відімкнув прилади. Втім офіційна наука стверджує, що експеримент просто збігся в часі з природним катаклізмом.


Розмах генія Тесли приголомшує: ще за його життя колеги-винахідники дивилися на нього знизу вгору, вищий світ вражала його екстравагантність і незвичайність. ФБР створило спеціальний відділ, який шпигував за Теслою і який не був розформований через багато років після його смерті. Сьогодні весь цивілізований світ живе, спираючись на винаходи Тесли. Деякі винаходи, секрет яких Тесла не забрав із собою, заново відкривають наші сучасники. Книга статей Ніколи Тесли – найзагадковішого вченого кінця XIX – поч. XX ст., сербського та американського вченого, відомого своїми винаходами в області електрики, магнетизму та електротехніки  – ознайомить читача з дивовижними дослідами і розмірковуваннями автора, що порушують майже всі галузі людської діяльності, в яких простежується нетрадиційний погляд на природні явища.

Тихова Олена

Більш докладна інформація про видатного вченого-винахідника:

Андрій Шестаков. Повелитель блискавок // Україна молода. - 11 липня 2006 р. – № 126 (3340). - http://www.umoloda.kiev.ua/number/1201/203/42631

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 345 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]