Головна » 2013 » Серпень » 18 » ХВОРОБИ ЛОР-ОРГАНІВ ЛІКУЄМО МЕДОМ
12:23
ХВОРОБИ ЛОР-ОРГАНІВ ЛІКУЄМО МЕДОМ

МЕД - найуніверсальніший лікарський засіб, який широко застосовується в народній медицині. Великий лікар старовини Авіценна стверджував, що щоденне вживання меду уповільнює старість і подовжує молодість.
У меді міститься близько 60 корисних для організму мікроелементів і головним чином - до 90 відсотків сахарози і фруктози. Хімічний та біологічний склад меду робить його не лише відмінним живильним, але і важливим фармакологічним об'єктом, що має імунобіологічні і протимікробні властивості. Мед є концентрованим висококалорійним продуктом близьким по складу кров'яній плазмі і що істотно відрізняється від інших продуктів харчування. Склад меду досить складний, в ньому міститься більше 70 речовин, що благодійно впливають на організм. У меді виявлена фруктоза - 40%, глюкоза - 35%, невелика кількість сахарози і мальтози, мед також містить до 2% мінеральних солей і до 20% води. У меді відкриті наступні ферменти: інвертаза, діастази, каталаза, оксидаза і протеолітичні ензими, всі ці ферменти необхідні для нормальної роботи організму. Поряд з ферментами в меді виявлений вміст наступних вітамінів: В1,В2,В3,В5,В6,Вс,Е,К,С і каротин. У меді також містяться чинники зростання, антибіотики і білки. Слід зазначити, що мінеральні елементи і вітаміни знаходяться у найвідповіднішій формі для засвоєння їх організмом.
Завдяки протимікробним, протизапальним, тонізуючим та енергетичним якостям, мед все більше використовується під час лікування хвороб лор-органів.
Вивчення антибактеріальних властивостей меду показало, що він має широкий спектр антимікробної дії. При цьому протимікробні властивості меду залежать, насамперед, від виду рослин, з яких він зібраний. Найсильніші антибактеріальні властивості має мед з каштану, липи, конюшини, яблуні й груші. В епоху антибіотиків, коли ще трапляються випадки безконтрольного, шаблонового застосування їх із призначенням завищених добових і курсових доз, що часто викликають ототоксичну дію, ми забуваємо про такий природний протимікробний препарат, як мед, що діє антибактеріально.
Більш детальніше про лікувальні властивості меду можна ознайомитись у статті Дорошенко П. Н. Хвороби лор-органів лікуємо медом / П. Н. Дорошенко // Пасіка. – 2013. – № 1. – С. 20-21.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 355 | Додав: texnik | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]