Головна » 2017 » Травень » 22 » Храм моєї душі
10:47
Храм моєї душі

Сидорук В. Мій храм : сторінки історії Свято-Воскресенської парафії с. Бригадирівка Радивилів. благочиння Рівнен. єпархії УПЦ КП : до 140-річного ювілею / В. Сидорук. – Рівне : Волин. обереги, 2017. – 48 с.

На широких ланах благословенної Волинської землі, між Почаївською Лаврою та монастирем на Козацьких Могилах, подалі від міської суєти, на березі історичної річки Пляшівка розкинулися тихі, мальовничі села Бригадирівка та Березини. Уже більше тисячі років наша Волинська земля є колискою православ’я. Тож і в селі Бригадирівка (колишня назва Малі Жабокрики) вже не одну сотню літ православний люд має свій храм, освячений на честь Воскресіння Господнього. У 2016 році храм святкував 140 річницю свого існування. Багато пережили і храм, і люди, які тут мешкали. Саме тому у автора з’явилася ідея написати про історію храму та села. З благословіння Архієпископа Рівненського і Острозького Іларілона, за сприянням Сергія Базаки, вийшла з друку книга прот. Василя Сидорука "МІЙ ХРАМ": сторінки історії Свято-Воскресенської парафії с. Бригадирівка Радивилівського благочиння, Рівненської єпархії. В книзі автор розповідає про перші письмові згади про с. Жабокрики, його історію, історію парафії, священиків, які очолювали цю парафію від початку заснування храму і до наших днів. У книзі згадуються і вихідців із Свято-Воскресенської парафії, які стали священиками та церковними служителями.У 2007 році настоятелем парафії був призначений автор цієї книги прот. Василь Сидорук, який народився на Волині. Навчався у Волинській Духовній семінарії та Національному університеті «Острозька академія». Прот. Василь Сидорук в кінці своє розповіді про Свято-Воскресенський храм наголошує, що потрібно цінувати і шанувати свій Храм, тому що він благословив та настановив на життєвий шлях не одну сотню людських душ. Все, що добре і прекрасне є в наших серцях, отримане від Святої Церкви. Не даймо божим храмам зарости бур’янами, бо тоді і в наших серцях зростуть «бур’яни», які позатьмарюють все, що в нас є святе. Всім, хто цікавиться історією свого краю, його сакральними святинями запрошуємо у відділ акумуляції краєзнавчих документів та бібліографії Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Підготувала Л. Каленюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 333 | Додав: kraeznavzi | Теги: Свято-Воскресенський храм , священики , с. Бригадирівка Радивилівського рай , парафія | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]