Хомицька І. Контрастивна стилістика англійської та української мов - 24 Червня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Червень » 24 » Хомицька І. Контрастивна стилістика англійської та української мов
10:08
Хомицька І. Контрастивна стилістика англійської та української мов

Хомицька І. Контрастивна стилістика англійської та української мов : навч. посібник. –  Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2014.  – 292 с.

У навчальному посібнику зроблено спробу встановити подібність та відмінність ритмічної будови англійських, американських та українських поетичних творів XVI–XXI ст. Розглянуто специфіку творення мелодійності вірша, яка залежить від якості і кількості ритмічних стіп, рими та інших евфонічних засобів. Проведено контрастивний аналіз фонетичних, лексичних та синтаксичних стилістичних засобів із урахуванням впливу етнокультурологічних чинників. Посібник доповнює і поглиблює традиційний курс “Контрастивної стилістики англійської та української мов” у теоретичному і практичному планах. Ілюстративний матеріал подано з англійських, американських та українських літературних джерел. Студенти старших курсів кафедри прикладної лінгвістики, аспіранти і студенти філологічних спеціальностей університетів та педагогічних навчальних закладів зможуть ознайомитися із посібником у відділі обслуговування документами іноземними мовами.
Панчук Тетяна


Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 160 | Додав: black | Теги: стопа ритмічна , стилістика контрастивна , евфонія , твори поетичні | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]