Хом'ячки - джунгарчики - це цікаво і весело - 23 Червня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Червень » 23 » Хом'ячки - джунгарчики - це цікаво і весело
14:43
Хом'ячки - джунгарчики - це цікаво і весело

У світі існує чимало кумедних тварин, спостереження за якими викликає мимовільну усмішку і навіть дитячий захват. До одних з таких чудових тваринок можна сміливо віднести джунгарських хом'ячків, яких в простолюдді називають джунгарчики, а по-науковому - Phodopus sungorus. Крихітні непосиди ніби створені дарувати радість і здатні значно підвищити настрій своїм як великим, так і маленьким господарям.   Більшість любителів хом'ячків вважають, що джунгарські - це будь-які карликові тварини даного роду. Однак справжні джунгарчики мають ряд відмінних особливостей, які виділяють їх з інших представників свого класу. Сіра шубка, на якій чітко виділяється смужка уздовж спини і яскраве ромбовидна пляма на голові - основні зовнішні ознаки карликового джунгарчика, за якими хом'ячка можна віднести до конкретного виду. Найчастіше джунгарського хом'ячка плутають з хом'яками Кемпбелла, які за винятком забарвлення хутра мають схожі риси.

Крихітні, збиті як хутряні подушечки, джунгарчики з виразними очима - гудзиками чудово адаптовані до життя поряд з людьми. Ці симпатичні звірята досить доброзичливі і комунікабельні. Вони легко приручаються, хоча і залишають за собою право на незалежність. Пов'язано це, в першу чергу, з їх нічним способом життя. Карликові хом'ячки сплять вдень і починають проявляти активність у вечірній час доби. Нерідко господарі, яким спритні рухливі джунгарчики заважають спати вночі, намагаються скоригувати графік сну і неспання хом'ячків. Однак будь-які спроби змінити спосіб життя домашніх улюбленців закінчуються невдачею. Проте, вечірні години, присвячені спостереженням за іграми маленьких бешкетників, здатні зарядити їх власників позитивом на весь день.

Оптимальним варіантом для комфортних умов утримання джунгарчиків є клітка (бажано двоповерхова), всередині якої потрібно створити якусь подобу дитячого розважального центру. Активні хом'яки - джунгарчики дуже рухливі і володіють грайливою веселою вдачею. Тому місце їх проживання повинно бути обладнане усілякими тунелями, коліщатками, драбинками і навіть мініатюрними гойдалками. Однак за всіма цими пристосуваннями не слід забувати про обов'язкові атрибути, що підтримують нормальну життєдіяльність хом'ячків. Насамперед, це тирса, якими встеляється дно клітки. Джунгарчики із задоволенням будуть копатися в ній ночами, ховати їжу і набивати ними щоки, перетягуючи тирсу в свій будиночок, який теж потрібно встановити. Також не слід забувати про поїлку: карликові хом'яки дуже потребують води, а відсутність її може призвести до серйозного захворювання звірят. В цілому, догляд за джунгарчиками нескладний, але повинен здійснюватися постійно, систематично, а не час від часу.

Незважаючи на те, що джунгарські хом'яки досить невибагливі в їжі і догляду, не варто забувати про те, що вони  живі істоти, що вимагають турботи і уваги до себе. Сьогодні, коли зоомагазини повні всілякими коробочками зі спеціальним кормом і ласощами для гризунів, нескладно придумати, чим годувати джунгарчиків, як правильно скласти їх щоденний раціон. За особливий делікатес ці тварини вживають різних дрібних комах і варене м'ясо, яке життєво необхідно самці хом'ячка в період виношування дитинчат і їх годування. Не рідше одного разу на тиждень варто чистити клітку, замінюючи стару тирсу новою і повністю вичищати від стратегічних запасів будиночок. А в іншому, як доглядати за джунгарчика підкаже любляче серце і досвід, що прийде з часом.

Джерело: www. luxbeauty.ru/dzhungariki.html

Васюк Наталя

Категорія: Прочитайте "давно забуте" | Переглядів: 281 | Додав: читалка | Рейтинг: 2.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]