Головна » 2017 » Квітень » 9 » Холодова алергія
11:42
Холодова алергія

Холодова алергія досить поширене явище. Кожна друга людина у світі має сиптоми цієї хвороби. Більше страждають від неї жінки. Холодова алергія – це специфічна реакція організму, викликана впливом низьких температур. Але до недавнього часу у лікарів не було такого терміну «холодова алергія», адже алергену як такого немає. Є лише фізичний фактор - холод, який провокує хворобливу реакцію організму.   Науковці довели, що в основі цього захворювання лежить алергія на власний білок, який видозмінюється під впливом холоду. Видозмінений білок називається кріоглобуліном. Він не розчиняється при низькій температурі, що призводить до закупорки кровоносних судин, а при підвищенні температури ці білки розчиняються, і все приходить в норму.   Чому розвивається алергія на холод, внаслідок чого, які причини, що може спровокувати її? Як попереди прояви алергії, що робити, якщо Ви полюбляєте довгі прогулянки на свіжому повітрі? Відповіді на ці запитання Ви знайдете у статті:

Алергія на холод: як вберегтися? – Діана. – 2017. – № 2. – С. 12.

Не варто думати , що це не страшна хвороба... Ознаки і симтоми холодової алергії можуть бути різними. Найпоширенішими проявами є шкірні реакції. Відкриті ділянки тіла червоніють набрякають і сверблять, але не грайтеся з вогнем, бо одне з найважчих проявів алергії холодової – холодова астма – це напад задухи на морозі. Іноді до зовнішніх проявів приєднується знижений артеріальний тиск і головний біль, що виникає через раптовий спазм головного мозку на морозі. Є ще й додаткові подразнюючі фактори, наприклад – сонце, харчові продукти... Так, тепло – єдиний порятунок і специфічних ліків від холодової алергії теж немає. Всі існуючві лікарські препарати лише знімають симпоматику, а не лікують саме захворювання. Тож лікарі радять не гратися з цим захворюванням, а берегтися від головної проблеми її виникнення – холоду і додаткових подразнюючих факторів. Читайте про це у рекомендованій статті і будьте здорові!
Журнал знаходиться у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Людмила Шапірко

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 82 | Додав: texnik | Теги: тепло , кріоглобулін , холодова алергія , висип на шкірі | Рейтинг: 4.5 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]