Головна » 2017 » Листопад » 1 » Харпер Лі - "геній однієї книги"
17:34
Харпер Лі - "геній однієї книги"

Саме такі слова можна сказати про американську письменницю Харпер Лі. Роман "Убити пересмішника" – єдиний відомий її твір. Книгу перекладено чи не на всі мови світу, визнана кращим американським романом ХХ століття. Письменниця нагороджена Пулітцерівською премією.

Історія про сім'ю, що живе у вигаданому маленькому містечку на півдні Америки. Час дії - 30-ті роки XX століття. Розповідь ведеться від імені восьмирічної дівчинки Джини Фінч, яка живе з батьком Аттікусом, адвокатом, і братом Джимом. У них спільний ворог - сусід на прізвисько Опудало. У творі піднімаються проблеми: дитячі страхи і дорослі проблеми, спрага справедливості і гірка реальність, расові проблеми американського півдня і складності окремо взятої родини. У центрі - судовий процес над чорношкірим хлопцем, якого звинувачують у згвалтуванні, якого він не скоював. Адвокатом виступає Джин Аттікус, який бореться з усіх сил за справедливість…

Як розвиваються події далі, можна ознайомитись у відділі обслуговування документами іноземними мовами, де запропонують книгу мовою оригіналу.

Галина Дроздюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 235 | Додав: black | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 1
0
1 black


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]