Головна » 2017 » Березень » 4 » ХАРЧОВА БІОТЕХНОЛОГІЯ
13:16
ХАРЧОВА БІОТЕХНОЛОГІЯ

Пирог Т. П. Харчова біотехнологія : підручник / Т. П. Пирог, М. М. Антонюк, О. І. Скроцька, Н. Ф. Кігель. – Київ : Вид-во Ліра-К, 2016. – 408 с.

На сучасному етапі неможливо уявити собі жодної галузі людської діяльності, де не використовувалася б біотехнологія. Не є винятком і харчова промисловість, яка бере свій початок з біотехнології. Так, перші харчові продукти пиво, вино, хліб, оцет здавна одержували методами біотехнології, нічого не підозрюючи про існування мікроорганізмів .

Сучасні біотехнологічні методи порівняно з традиційними забезпечують швидку розробку продуктів харчування, яким притаманні змінені чи поліпшені властивості. Так, створено генно-модифіковані мікроорганізми для харчової індустрії, вплив яких на продукт поки що повністю до кінця не вивчено. Тому існує проблема генетичного ризику, допустимого отримання мутантів із вмістом токсичних і алергенних для людини білків або інших небезпечних сполук.

На теперішній час в Україні відчувається дефіцит навчальної літератури біотехнологічного профілю, зокрема підручників та посібників з харчової біотехнології.

У даному підручнику викладено абсолютно всі аспекти харчової біотехнології – від використання мікроорганізмів та продуктів їхнього метаболізму в харчових технологіях до найважливіших елементів харчової біотехнології, зокрема сучасних досягнень біотехнології в одержанні традиційних та нових продуктів мікробного синтезу, що використовуються як харчові добавки.

Наведені у підручнику матеріали будуть корисними для студентів вищих навчальних закладів, що навчаються за напрямом «Біотехнологія» та споріднених напрямів «Харчові технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», а також спеціалістів, які працюють у галузі біотехнології та харчових технологій.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 497 | Додав: texnik | Теги: інженерія , біотехнологія , харчові технології , харчові продукти | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]