Головна » 2017 » Червень » 15 » Хан Канг. Вегетаріанка
12:46
Хан Канг. Вегетаріанка

Представляємо увазі читачів роман письменниці з Південної Кореї Хан Канг «Вегетаріанка» . Він вийшов друком у 2007 році, але цій книзі через 9 років судилось бути перекладеною більше ніж на 10 мов світу, стати основою для художнього фільму та отримати у 2016 році одну з найвизначніших літературних нагород - Міжнародну Букерівську премію. Український переклад роману став другим після англійського.
«Вегетаріанка» - це заплутана та місцями моторошна сповідь людей, життя яких міняється після того, як Джінг-хан, головна героїня твору, раптово приймає рішення повністю відмовитися від тваринної їжі, від усіх звичаїв і умовностей, що пов'язують її з сім'єю, будинком і суспільством. Сім'я агресивно налаштована проти такого вчинку жінки. Рідні вважають, що жінка збожеволіла і відправляють її на лікування до психіатричної лікарні. Але для самої головної героїні втеча від реальності виявляється єдиним адекватним рішенням.

Хан Канг в одному із інтерв’ю зізналась, що написати цю розповідь її підштовхнула вичитана колись метафора, про людину, яка прагне стати рослиною аби відмитись від усього земного бруду. Можна сказати, що «Вегетаріанка» - це книга про життя в його гіпертрофованій та банальній до абсурдності подобі. Про те, що постійне забивання на власні бажання та емоції, прагнення у всьому слідувати загальноприйнятим нормам та фанатична не любов до себе з часом, може стати ґрунтом для розвитку різних хвороб.
Після прочитання цього витонченого та відвертого роману залишається досить гіркий та тривожний післясмак. Можливо, навіть, захочеться зупинитися на мить, оцінити своє життя з трохи іншого боку та зробити правильні висновки.

Підготувала Кудіна О.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 57 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]