Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Кейт Аткінсон "Життя за життя"
11:21
Кейт Аткінсон "Життя за життя"

Видавництво «Наш Формат» нещодавно потішило книгоманів сиквелом роману «Життя за життям» авторки Кейт Аткінсон, чиє письменницьке портфоліо рясніє жанрами та темами: її детективи, романи, оповідання та п’єса заслужено отримують премії і нагороди та зміщують у рейтингах бестселери сучасних класиків Салмана Рушді та Дена Брауна.

«Життя за життям» Кейт Аткінсон - світовий бестселер, переможець Costa Book Awards (2013), найкращий історичний роман 2013 року за версією читачів Goodreads. Входить у топ-10 найкращих книжок 2013 року за рейтингом New York Times Book Review.

Урсула Тодд заходить до мюнхенського кафе в листопаді 1930 року, замовляє гарячий шоколад і стріляє в серце чоловіку, який ще не встиг стати фюрером. Хоча насправді все починається не так: Урсула Тодд народжується 11 лютого 1910 року й одразу помирає. Народжується 11 лютого 1910 року й у дитячому віці тоне в морі. Народжується 11 лютого 1910 року й гине під час бомбардування Лондона. Народжується 11 лютого 1910 року, виходить заміж за німця, чаює з Гітлером, гине в поруйнованому Берліні. Народжується 11 лютого 1910 року і...

Кожне з життів Урсули перенасичене нещасливими ситуаціями, вона постраждала від зґвалтування, вагітності та незаконного аборту, і, нарешті, потрапляє в пастку у вкрай репресивний шлюб і її вбиває образливий чоловік, коли вона намагається втекти. У подальшому житті вона запобігає цьому, будучи передчасно агресивною для майбутнього насильника. Між тим, вона також використовує свою напівм'яку пам'ять про попередні життя, щоб запобігти зґвалтуванню та вбивству розбещувачем дівчині-сусідки Ненсі, яка буде мати важливу роль у подальшому житті Урсули, створивши глибокі любовні стосунки з її братом Тедді, та стане головним героєм у продовженні «Руїни бога».

Наталія Васюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 136 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]