Головна » 2017 » Березень » 2 » Карикадурка 2
13:41
Карикадурка 2

Кажуть, все добре, мудре і світле має продовження. Тож дуже приємно, що популярна книга шаржів і карикатур рівненського художника, громадського діяча, музиканта, лідера гурту «Ot Vinta» Юрія Журавля має своє продовження. До Вашої уваги друга частина «Карикадурка 2», до якої так само увійшли шаржі на видатних людей і ілюстрації до знакових історичних подій.

Ірена Пастушок: «Карикадурка 2» - унікальний літопис, якому немає аналогів. Це безліч малюнків які дихають, посміхаються і навіть розмовляють. Насправді Юра ніби малює душі людей. Він вміє бачити суть і розповісти про головне. Те, що в середині. Такий рентген внутрішнього космосу за допомогою паперу та олівця…»

Як зазначає сам автор : «Всі герої, народжені на нашій землі заслуговують на увагу. Своїми  малюнками я хочу спонукати людей вивчати історію своєї країни. Нам дуже не вистачає знань про своїх героїв і перемоги. Спілкуючись в зоні АТО з бійцями і політруками, розумієш, що треба заново викладати історію України, вселяти людям віру в те, що це справді наша земля і ніяких зазіхань на неї з боку московітів чи когось іншого і бути не може. І якщо ти в голові будеш впевнений, що ти, наприклад, волиняка, нащадок Князя Острозького, то вже не станеш на коліна перед ворогом, не будеш плювати на лавочку під під’їздом, матюкатися і таке інше. Ці знання додадуть тобі внутрішньої шляхетності, і віри в справедливість справи, яку робиш.»

Олександр Фоззі Сидоренко (ТНМК): «Карикатури Юрія Журавля - одне з найяскравіших явищ української мережі. Навіть так – мережа карикатур. Тепер вони виходять в паперовий світ.»

Віктор Бронюк: «Справжні витвори мистецтва. Зовсім не халтурка. Хоч і називаються вони Карикадурка…»

Тарас Тарасов: "Смішна, сумна, дурна, потішна, зла, але завжди правдива, як оте дзеркало яке показує, якими речі є насправді. Це все - Карикадурка, визначна культурна подія від геніального митця, поета, художника, мультиплікатора, рокера і дуже щирого козака Юрія Журавля!"

Андрій Ляшук : «Я б назвав це явище – «Сучасний мальований епос». Герой та негідник, патріот та зрадники, відомі люди та близькі друзі автора. Через десятки років за цими малюнками вивчатимуть історію.»

Сашко Лірник: « Націю творять не армії і не гармати. І не банки вкупі з заводами і фермами. Націю творить її культура. А культуру творять генії, які завжди є вар’ятами… Одним малюнком, одним штрихом творець виявляє саму суть. І всі «герої» Карикадурки стають перед нами такими, якими є насправді. І жодна штукатурка чи піар-кампанія вже не заховає тієї Суті»

І перша, і друга частини цього прекрасного видання знаходяться у відділі обслуговування користувачів документами з мистецтва, тож приходьте, дивіться, гортайте, дізнавайтесь більше і насолоджуйтесь. Адже, крім надзвичайних малюнків, книга містить цікаві факти, цитати відомих людей, історичні розповіді.

Журавель Ю. Г. Карикадурка ІІ [ Образотворчий матеріал] . – 288 с. – Луцьк, 2015

Оксанич Н.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 338 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]