Головна » 2019 » Вересень » 7 » Каракоз О. О. Історія книги
10:26
Каракоз О. О. Історія книги

Каракоз О. О. Історія книги. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2019. – 360 с.

Книга, на якому матеріальному носії вона не була б – незамінне джерело знань та необхідної інформації. Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, торкаємося до справжніх досягнень і здобутків людства в культурі, науці, творчості.

У навчальному посібнику на основі великого масиву фактичного матеріалу та з врахуванням досліджень відомих дослідників з історії книжкової та видавничої справи розкрито основні етапи еволюційного розвитку вітчизняної і світової книги з давніх часів до початку ХІХ ст.

Автор навчального посібника висвітлив основні характерні риси трансформаційних змін книжкової структури з точки зору досягнень сучасної історичної науки. Обґрунтував закономірності виникнення, становлення та розвитку української книги на тлі світового книговидання. З належною послідовністю та повнотою розкрив особливості стилів художнього оформлення рукописів та стародруків. Проаналізував основні гіпотези щодо початку друкарства в українських землях та виявив передумови виникнення вітчизняного та світового книгодрукування. Висвітлив основні напрями діяльності найвидатніших світових друкарів XV–XVI ст., а також зарубіжних та вітчизняних видавців XVIІ–ХІХ ст. та виявив їх внесок у розвиток книжкової справи та книговидання.

Видання розраховане на викладачів, аспірантів, студентів вузів, усіх хто цікавиться питанням пов’язаних з вивченням історії книги та видавничої справи.

Інна Козюхно

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 29 | Додав: kraeznavzi | Теги: рукописи , книга , стародруки , книгодрукування | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]