Головна » 2013 » Серпень » 20 » Капранови (брати). Щоденник моєї секретарки
12:15
Капранови (брати). Щоденник моєї секретарки
Жив собі бізнесмен, і була в нього коханка-заступниця, котра не любила його секретарок. Комплект доповнюють дружина-телезірка та дещо замкнений у собі син, який полюбляє втікати в комп’ютер і обмінюватися з дівчиною смайликами по смс. Цей бізнесмен близький до Міністерства – через нього можна вирішити всі питання. Завдяки центральному персонажу читач отримає змогу помандрувати кулуарами високих установ і порозглядати політику за лаштунками телешоу.
Дія роману братів Капранових "Щоденник моєї секретарки" починається в передреволюційні місяці 2004 року. Здається, це перший роман із подібною оптикою. Звісно, Ліна Костенко в "Записках" також чимало сторінок присвятила політиці та Помаранчевій революції. Але погляд її персонажа – це погляд "простого смертного", котрий не бере участі в процесах "розпилу". Натомість у "Щоденнику" знайдеться місце численним оповідкам і байкам про "їх" життя. Здається, персонажі не вигадані. Тут є, скажімо, молодий-красивий-перспективний СБУшник, є депутат-поет на ім’я Олесь. І ще чимало змінених і не змінених імен. Єдине "але": світ роману наповнений неприхованим сексизмом, у якому жінка "знає своє місце" та всі проблеми вирішує за допомогою "чарівних грудей". Напевно, це невід’ємна риса коридорів влади. На користь цієї гіпотези можна навести чимало цитат із виступів Азарова, Януковича та інших любителів гендерної рівності.
Отже, роман "Щоденник моєї секретарки" сподобається тим, хто не ведеться на такі ось провокації. Надзвичайно дотепно написана та ще й дуже легко читається нова книжка братів Капранових!
Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 460 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]