Головна » 2019 » Вересень » 24 » Качанівка, душі спочинок
18:39
Качанівка, душі спочинок

Неабияку популярність серед глядачів завоював український телевізійний серіал «Кріпосна», який став хітом за кількістю переглядів не лише в Україні, але й у Польщі.

Глядача зачаровують не тільки події мелодрами, а й чудові краєвиди, які прекрасно передають атмосферу ХІХ століття. Однією з історичних локацій зйомки фільму став унікальний історико-архітектурний комплекс у Качанівці на Чернігівщині - родовий маєток Тарнавських і Харитоненків, який у ХІХ – на поч. ХХ ст. був одним з найбільших осередків української культури.

Більше дізнатися про це невеличке поселення, що тоне у вибалках прадавньої річки Смош, оточене густими лісами та озерними плесами можна погортавши книгу Богдани Шевченко «Качанівка, душі спочинок».

У книзі містяться прекрасні ілюстрації та цікаві тексти, що розповідають про власників і гостей маєтку. Серед гостей: М. Гоголь, Т. Шевченко, Марко Вовчок, М. Глінка, С. Гулак-Артемовський, В. Штенберг, Л. Жемчужникова, І. Рєпін, М. Врубель, М. Маркевич, М. Максимович, М. Костомаров, П. Куліш, Д. Яворницький, О. Лазаревський, М. Біляшівський та багато інших видатних особистостей, які увійшли в історію не лише України, а й усієї Європи.

В Качанівці створено сотні художніх шедеврів, що прикрашають збірки кращих музеїв світу.

З передмови Миколи Томенка: «Тож Качанівка нині – це не лише історія. Качанівська садиба Тарнавських і Харитоненків – це також самобутній музей просто неба, де увагу її гостей приковують архітектурні пам’ятки й витвори паркового мистецтва. Водночас Качанівка полонить серця відвідувачів захоплюючими краєвидами. Тут поєдналися воєдино вікопомна минувшина, мистецькі звершення й одвічна краса природи».

Погортайте це чудове видання. Ви «перенесетеся» в іншу епоху, отримаєте естетичну насолоду і гарантовано поставите Качанівку у графік запланованих мандрів.

Підготувала А. Хамедюк.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 20 | Додав: art | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]