Головна » 2015 » Квітень » 1 » Ювілейне видання серії «Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука у Рівному»
10:31
Ювілейне видання серії «Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука у Рівному»

Скрипник С. Сонечко починає знову : твори / С. Скрипник ; упоряд. І. Нагорної. – Рівне : Лапсюк В. А., 2015. – 100 с. – (Б-чка Літ. Музею У. Самчука).

Двадцять п’ять років тому, у листопаді 1990 року, на рівненську землю прибув Святійший Патріарх Мстислав (світське прізвище Степан Скрипник) - перший патріарх Київський і всієї України, предстоятель Української православної церкви в Україні, США, країнах Західної Європи, Південної Америки, Австралії й Нової Зеландії. Майже п’ятдесят років він був відірваний від рідної землі, від України, за яку боровся не шкодуючи сил та енергії. Символічно що і двадцять п’ятий випуск книги із серії «Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука у Рівному» «Сонечко починає знову» присвячений Степану Скрипнику. Вперше у виданні акумулювались відомості про його творчий доробок, написаний за роки проживання та діяльності у Рівному. У 30-і роки минулого століття, оселившись у Рівному, Степан Скрипник засновує перший і єдиний тоді на Волині український часопис для дітей «Сонечко», з 1941 року виходить часопис «Орленя». До книги ввійшли: слово-звернення Святійшого Патріарха Мстислава до рівнян під час його перебування у Рівному 1990 року; спогади Миколи Сивіцького «Біля джерел почаївських подій»; фрагмент спогадів Уласа Самчука із книги «На коні вороному»; публікація історика, краєзнавця Гурія Бухала про перебування Святішого Патріарха Мстислава у Рівному. Видання упорядковане І. Нагорною. Книга буде корисним всім хто цікавиться історією рідного краю, видатними постатями Рівненщини.

Н. Кожан

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 473 | Додав: kraeznavzi | Теги: Рівне , часописи , Скрипник | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]