Головна » 2019 » Листопад » 26 » Юлія Матту "Бібліотечний туризм у Мілані"
19:32
Юлія Матту "Бібліотечний туризм у Мілані"

Що є ціквого в Мілані? О! Ви пригадали безліч дивовижних пам'яток архітектури, прекрасні музеї, чудесні  старовинні вулички і, навіть, запах парфумів. Але зараз мова не про те. Мова - про міланські ... бібліотеки! Наприклад, Міланська бібліотека моди. Якщо Мілан є столицею моди, то чому не має бути бібліотеки моди? Це ідеальне місце для салонів або розміщення товарів, місце зустрічі дизайнерів, італійських та закордонних покупців і галузевих компаній. Це - місце зустрічі модної спільноти.

А ще у Мілані є вулиця Брера, де знаходиться Пінакотека Брера. Тут зберігаються колекції живопису, найкращі і найвидатніші полотна таких майстрів як Рафаель, Мікеланджело, Караваджіо і багатьох інших майстрів. Окрім галереї, в палаці Брера розміщені астрономічна обсерваторія, ботанічний сад і Національна бібліотека. Вона є однією з найбільших бібліотек Італії. Заснована у 1770 році австрійською імператрицею Марією Терезою і розміщена на другому поверсі величного палацу Брера, побудованому єзуїтами в XVII столітті.

Юлія Матту - журналістка часопису "Культура і життя" досліджує бібліотеки світу. Її матеріал "Бібліотечний туризм у Мілані", вміщений у №36-39 часопису "Культура і життя" розкриє безліч ціквих бібліотечнотуристичних таємниць.

А. Хамедюк

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 58 | Додав: art | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]