17:33
ЙОГУРТ… КОРИСНИЙ!
|
|
Про користь кисломолочних продуктів складають мало не легенди: від поліпшення загального самопочуття до профілактики шлунково-кишкових та онкологічних захворювань. Виробники обіцяють нам довголіття та міцний імунітет . І здавалося б, усе так просто: зайшов до магазину і придбав пляшечку «здоров’я»… Навколо теми йогуртів безліч протилежних думок: одні кажуть, що фірмові йогурти – це мало не отрута, другі – що він рятує життя. Раніше виробництво «молочки» справді було «екскурсією темною кімнатою». Сьогодні технологія виробництва йогурту для більшості споживачів уже відома: пастеризація молока, його охолодження та додавання закваски, сквашування, внесення різних добавок, змішування та фасування. За консистенцію відповідають стабілізатори: крохмаль, желатин, камедь. Для аромату та смаку використовують наповнювачі. Покупець же очікує, що добросовісні виробники покладуть у продукт шматочки справжніх фруктів, цукор та натуральний згущувач – крохмаль! Проте найчастіше наявність у продукті ягід та фруктів – це вже свого роду маркетинговий трюк, гачок-принада для споживача! Чи так це насправді? Чи є «живими» та корисними наші йогурти полемізують на сторінках журналу «Пропозиція» виробники, лікарі, незалежні експерти. Якщо вам цікаво, ознайомтесь з матеріалом: Сокольнікова К. Тест «НА ЧЕСНІСТЬ»: що приховує в собі йогурт? / К. Сокольнікова // Пропозиція. – 2014. – № 11. – С. 160-161. Раїса Гірак |
|
|
Всього коментарів: 0 | |
|
|