Язиката Хвеська - 6 Серпня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Серпень » 6 » Язиката Хвеська
11:44
Язиката Хвеська

Авантюрно-кримінальна комедія "Язиката Хвеська" - новий роман Андрія Кокотюхи , який не лише розважить читача, а й покаже знайомі сучасні українські реалії та звичаї під несподіваним кутом зору. Звісно, не обійдеться тут і без детективної інтриги.
Люди люблять дві речі: сенсацій та коли їх дурять. Київський журналіст-авантюрист Максим Бойко заради гарячої новини обдурить не лише весь Київ - усю країну. Бо найкраща сенсація — вигадана сенсація. Макс може підкинути міліції мертве тіло, якого нема. Він готовий видати темношкірого приятеля за родича американського президента. У нього в рукаві ще багато подібних тузів. Але має велику проблему: красуня-дружина Ірина не вміє тримати язика за зубами. Ну чисто тобі язиката Хвеська з відомої української народної казки. А Києв, видається, не таке вже велике місто, тому потрібна інформація доходить до потрібних людей, і Максим опиняється у ДУЖЕ скрутних ситуаціях.
[ ? ]
Основою для написання роману якраз і стала однойменна народна казка «Язиката Хвеська». У книзі є дві проблеми: перша – це жіноча «язикатість», а друга - намагання працівників ЗМІ підняти тираж видання, вигадуючи неправдиві сенсації. Як зізнався Андрій Кокотюха, і з тою, і з іншою проблемою йому довелося стикатися неодноразово. Про екранізацію роману, на думку автора, говорити рано. «В Україні знімають кіно, але здебільшого орієнтуються на експорт на російський ринок, оскільки там дорожчий прокат, - каже Андрій Кокотюха кореспонденту «ВЗ». – Але «Язикату Хвеську» з її українськими реаліями неможливо переробити під космополітичний ринок Росії». Ще однією “проблемою” деяких його сценаріїв є відсутність любовної лінії. «Її усюди треба вставляти, - зітхає Кокотюха. – Мабуть, потрібно шукати співавтора (сміється.– Ю.Т.-Ч.). Адже одне діло – написати «герої кохали одне одного», а зовсім інше – описати це почуття. Людині, яка ніколи в житті не писала віршів, це трохи важко».
Кримінальна комедія Андрія Кокотюхи свого часу змогла насмішити шоумена Сергія Притулу, здобути ІІІ премію на конкурсі "Коронація слова" і перетворитися з кіносценарію на роман. Який не змусить читача нудьгувати ані на хвилину.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 313 | Додав: art | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]