Головна » 2017 » Квітень » 30 » Японські сади… (рік Японії в Україні)
23:48
Японські сади… (рік Японії в Україні)

Всім доводилося тамувати подих перед красою високих гір чи безкрайньої рівнини моря, спокоєм лісового озера чи стрімкістю водограю… А якщо все це побачити, відчути гуляючи по саду? Так – це можливо! І можливо саме у японських садах…

«Японський сад – це втілення витонченої естетики та глибокої філософії. Це велика жива картина, писана камінням і деревами, травами та водою, світлом сонця та срібним сяйвом місяця» – так розтлумачує це поняття автор статті:

Накорчевський А. Японські сади: головні принципи / А. Накорчевський. – Ландшафт и Архитектура. – 2017. - № 1. - С. 72-75.

В основі японського саду – гармонійне поєднання принципів інь та ян, тіні та світла, спокою та динамізму, гнучкої мінливості води та незворушності каменю. Кожний сад неповторний, має власний глибинний сенс, який щодня розкривається по-новому.

У статті автор ставить та дає відповіді на такі запитання:

- що таке японські сади?

- в чому таємниця привабливості японських садів?

- які основні композиційні принципи створення японських садів?

- які бувають різновиди японських садів?

- які головні елементи японського саду?

- чи є обмеження для створення саду у японському стилі?...

А ще для нас це цікаво не тільки як пізнання чужого мистецтва, історії та традицій іншої країни. Адже, ми – українці, можемо переймати все добре, світле, корисне і використовувати для себе. Автор статті, пише, що сад у японському стилі можна створити на ділянці будь-якого розміру – від десяти квадратних метрів до величезного парку. Японський парк пасує до будинку зовсім не японського дизайну – природна краса личить архітектурі будь-якого стилю. Техніку та принципи японського саду використовують і для модерних садів, які зовнішньо не нагадують японські, але мають ті самі принади, що й автентичні японські сади. Цікаво? – Читайте! Часопис знаходиться у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Шапірко Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 51 | Додав: texnik | Теги: японські сади. принципи створення. | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]