Головна » 2017 » Березень » 27 » ЯПОНСЬКІ САДИ
15:42
ЯПОНСЬКІ САДИ

Японський сад – це втілення витонченої естетики та глибокої філософії. Це велика жива картина, писана камінням і деревами, травами та водою, світлом сонця та срібним сяйвом місяця. Сад-картина живе у рамці вашого вікна, змінюючись щохвилини: тендітно-прозора вранці, яскрава вдень, лагідна у надвечір’ї, містично-загадкова вночі. В основі японського саду – гармонійне поєднання принципів інь та ян, тіні та світла, спокою і динамізму, гнучкої мінливості води та незворушності каменю. Кожен сад – неповторний, має власний сенс, який щодня розкривається по-новому .

Японські сади – це мистецтво відтворити величний пейзаж на клаптику землі, чи навпаки – виокремити у безмежному просторі домірний людині затишок. Японський сад може бути глибоко символічним, нагадуючи витвір абстрактного мистецтва, а може бути настільки природним, що ви ніколи не здогадаєтеся, що перед вами витвір людських рук.

Нове періодичне видання «Ландшафт и архитектура» друкує цілу підбірку статей об’єднаних однією темою «Японские сад ы. Спецпроект». Якщо вас цікавлять питання ландшафтного дизайну, а саме, головні композиційні принципи облаштування японських садів, використання дерев, кущів, флори для їх створення звертайтесь у відділ інформації та документів виробничої тематики де знаходиться дане видання.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 345 | Додав: texnik | Теги: архітектура , ландшафт , сади | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]