Головна » 2014 » Січень » 19 » Януш Вишневський. Сцени з життя за стіною
17:12
Януш Вишневський. Сцени з життя за стіною

Януш Леон Вишневський - польський письменник, який зараз в Україні популярний чи не більше, ніж у себе на батьківщині та в Європі загалом. Він - здобув наукові ступені в області фізики, хімії, інформатики та економіки. Вже 23 роки проживає у Франкфурті-на-Майні, займається молекулярною біологією. Відомий українським читачам своїми творами "Самотність у Мережі”, "Армія почуттів”, "Коханка”, "Бікіні”.

Збірка оповідань "Сцени життя за стіною" вийшла у Польщі у 2008 році. На 96 сторінках українського перекладу викладено 22 короткі замальовки з реального життя. Можна сказати, що це - саме життя у всій його багатобарвності, проблемності й несподіваності, що примушують нас замислитися над сенсом нашого існування. Авторський стиль тут міг би нагадувати блог або особистий щоденник, куди можна записувати всі побачені та почуті протягом дня речі. Збірка може зацікавити читача "фірмовими" рисами прози Вишневського - крайня емоційність, щоб не сказати сентиментальність. Тут справді є дуже зворушливі та сльозогонні оповідання. Також безперечним позитивом є непогана робота перекладача та редактора - текст читається легко, око не чіпляється за помилки та неоковирні українські конструкції.
Дехто вважає, що великої художньої цінності збірка "Сцени життя за стіною" не має. Але книжка точно сподобається фанатам Вишневського та людям, яким треба змарнувати години дві часу. Хоча варто сказати, що ця збірка оповідань є непоганим зрізом того, які проблеми цікавлять пересічного європейця тут-і-зараз: рак, віртуальна реальність, самотність, штучна врода ... список продовжите самі.
Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 495 | Додав: читалка | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]