Головна » 2016 » Листопад » 12 » Який ваш ЕQ?
14:59
Який ваш ЕQ?

В Україні розпочався проект, покликаний підвищити емоційний інтелект громадян і знизити рівень агресивності суспільства. Ця проблема дуже актуальна нині. адже травма війни зачепила велику кількість людей і наше суспільство наповнене енергією конфлікту.
За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), 89% українців вважають, що в українських школах існує булінг — знущання одних дітей з інших. Питання шкільного булінгу настільки важливе, що дані про ситуацію в країнах-членах ООН увійшли до глобального звіту Генеральної Асамблеї ООН.
В Україні визнають проблему. За даними опитування, половина дітей зазнали на собі булінг, при цьому 36% нікому нічого не говорили. Ці дані є свідченням низького рівня емоційного інтелекту (ЕQ) і дітей, і дорослих: одні — страждають, другі — знущаються, третім — байдуже. Наслідок цього — високий рівень агресивності в суспільстві, суїциди, нетерпимість до інших
Відповідальність за ситуацію в системі освіти повинні брати на себе дорослі: в Україні є 500 тисяч вчителів, і вони можуть змінити ситуацію.
Для довідки: Емоційний інтелект - ЕQ — це група ментальних здібностей, які беруть участь в усвідомленні та розумінні власних емоцій та емоцій оточуючих. Люди з високим ЕQ добре розуміють власні емоції та почуття оточуючих, можуть ефективно  керувати своєю емоційною сферою, і тому їхня поведінка в суспільстві більш адаптивна, вони легше досягають своїх цілей у взаємодії з іншими людьми.
ЕQ вважається емоційним еквівалентом пізнавального інтелекту (IQ) .
Раніше вважалося, що саме високий IQ визначає успіх у житті. Проте сьогодні на Заході існує вираз: "IQ дає тобі роботу, а ЕQ - кар'єру".





Для зацікавлених темою і проблемою стане в нагоді стаття: Миколюк О. Який ваш EQ / О. Миколюк. – День. – 2016. – 4/5 лист.. – С. 15.

Підготувала В. Гуріна

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 132 | Додав: Bibliograf | Теги: інтелект , агресія , булінг , емоції , EQ | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]